Иван Живков е на 52 години. Диагностициран е с остра миеломоноцитна левкемия. За

...
Иван Живков е на 52 години. Диагностициран е с остра миеломоноцитна левкемия. За
Коментари Харесай

Мъж се нуждае от средства за трансплантация на костен мозък

Иван Живков е на 52 години. Диагностициран е с остра миеломоноцитна левкемия. За да живее, мъжът се нуждае от трансплантация на костен мозък. В момента той е на лекуване в болница в Истанбул.

" Ще се трансплантират стволови кафези. Донор е открит в Турция и е със съгласуемост 10 на 10 ", изясни Разие Нежде, координатор в болничното заведение в Истанбул пред NOVA.

Диагнозата на Иван е сложена през 2021 година, след което той стартира лекуване в болница в София.

" Веднъж му прилошава. По неотложност го карат в болницата в България. След като са му направени кръвните проучвания, се виждат повредени индикатори, след което му е сложена диагнозата и се стартира едно лекуване ", описа още Разие Нежде.

Миналата година Иван е превозен по неотложност от България в болничното заведение в Истанбул, където се лекува и сега. Състоянието му е нормализирано.

" Изкара първи курс на химиотерапия, кръвните му индикатори са в норма. Започнахме втори курс на лекуване ", добави още координаторката на болничното заведение в Истанбул.

За да бъде оздравял, Иван се нуждае от трансплантацията на костен мозък. Терапията коства 180 хиляди евро, от които 60 000 вече са събрани. Останалите 120 000 евро обаче са непостижими за фамилията. Ако желаете да помогнете на Иван, може да преведете средства по следната банкова сметка:

IBAN: BG71FINV91501317655966

Титуляр на сметката: Иван Иванов Живков

Първа капиталова банка
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР